UVJETI

UVJETI KORIŠTENJA

Nositelj svih prava na internet stranici ferotehna.com je proizvodno i trgovačko poduzeće Ferotehna d.o.o. Korištenjem usluge Ferotehna – webshop smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s uvjetima prodaje te da ih u cjelosti razumiju i prihvaćaju.

Ferotehna zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave. Također, Ferotehna se odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na ferotehna.com, te zadržava pravo na pogreške u opisu i slici proizvoda.

Uvjeti prodaje
I) Sklapanje i raskid ugovora o prodaji
Smatra se da korisnik kao kupac svojim zaključivanjem narudžbe prihvaća sve navedene Uvjete. Predmet i komercijalna svrha Ferotehna – webshopa jest kupnja odabranog proizvoda te plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge.
Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Ferotehne plaćanjem  i dovršenjem narudžbe, odnosno uplatom određenog iznosa na žiro račun Ferotehne.
Kupac je u slučaju raskida dužan izvršiti povrat proizvoda o svom trošku s time da proizvod mora biti neoštećen, nekorišten i u nepromijenjenoj količini te u originalnoj neoštećenoj ambalaži, u protivnom kupac gubi pravo na raskid Ugovora. Kupac proizvod može vratiti poštom ili osobno u maloprodajni salon Ferotehna radnim danom (ponedjeljak – subota) od 8 do 19 sati na adresu: Kukuljanovo 364, 51227 Kukuljanovo.

II) Uvjeti i postupak kupnje
Glavne karakteristike proizvoda, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.
Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). Sve informacije o načinu plaćanju te načinu dostave proizvoda kupac će zaprimiti putem elektroničke pošte u roku od 24h od potvrde narudžbe proizvoda nakon ispunjavanja svojih podataka na web stranici Ferotehne nakon odabira proizvoda u košarici. Uplata na žiro račun mora biti izvršena u roku od 48h od primitka ponude putem e-maila.
Ako kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: maloprodaja@ferotehna.com ili na telefonski broj +385/51/502 990 kako bi provjerili je li narudžba zaprimljena. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na prethodno navedeni broj i pomoći ćemo Vam ispuniti košaricu.

III) Dostava i uvjeti dostave

Rok dostave: Do 20 dana, a ovisi o prijevozniku i vrsti naručene robe.

Troškovi dostave: Trošak dostave bit će naplaćen u skladu s važećim cijenama dostave prijevoznika te prikazan na ponudi kupca.

Adresa dostave: Molimo kupce da osiguraju ispravnu adresu dostave prilikom narudžbe. Tvrtka nije odgovorna za probleme uzrokovane neispravnim adresama ili promjenama adresa nakon što je narudžba poslana.

Dostava i uvjeti dostave za Sloveniju – Dostava kupcu na adresu naplaćuje se 40 eur.

IV) Reklamacije i prigovori
Reklamacija mora biti podnesena u pisanoj formi u roku od 10 dana od primitka kupljenog proizvoda te upućena elektroničkom poštom na servis@ferotehna.com ili poštom na adresu: Kukuljanovo 364, 51227 Kukuljanovo. Prilikom preuzimanja robe obavezno provjeriti njezino stanje iz razloga što je moguće da se proizvod ošteti u transportu. Ne odgovaramo za štetu koju je kupac počinio sam prilikom korištenja ili sklapanja proizvoda i u takvim slučajevima reklamacija neće biti uvažena.
U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Ferotehna vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Ferotehna.

V) Jamstvo za ispravnost prodanih proizvoda i servis
Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa i jamstvenog lista. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod.
U slučaju izdavanja jamstvenog lista kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, kupac može, ako proizvod nije ispravan zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi, ili da mu se umjesto popravka preda drugi takav ispravan proizvod. Ukoliko za vrijeme trajanja jamstvenog roka nastupi neispravnost proizvoda isti se dostavlja u ovlašteni servis naveden u jamstvenom listu.
Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

VI) Način i postupak plaćanja
Plaćanje cijene proizvoda i troškova dostave može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:
a) Plaćanje općom uplatnicom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati uplatom putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-e ili uredima Hrvatske pošte. Nakon potvrde narudžbe, Ferotehna prosljeđuje e-mailom podatke potrebne za plaćanje općom uplatnicom. Sve podatke je potrebno točno upisati u opću uplatnicu i izvršiti uplatu u roku.
b) Plaćanje internet bankarstvom. Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se plaćati putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, Ferotehna prosljeđuje e-mailom sve potrebne podatke za izvršenje plaćanja.

ZAŠTITA PODATAKA PRI KUPNJI
Ferotehna se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika webshopa te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uvjetima. Ferotehna može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Ferotehni.
Ferotehna će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjena ugovornih obveza te što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva korisnika kao i daljnjeg razvijanja te kvalitetnijeg pružanja svih usluga Ferotehne.

Ferotehna

Ferotehna